Op fietsvakantie: hoe ga je overnachten?

Op fietsvakantie: hoe ga je overnachten?

Fietsend op vakantie: in de buitenlucht Nederland of zelfs Europa ontdekken, hoe leuk is dat? Door heel Europa zijn prachtige fietsroutes te vinden die je langs schitterende natuurgebieden en grote steden brengen. Maar hoe doe je dat eigenlijk met overnachten? Welke opties heb je? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Camping: back to basics

Ga terug naar de basis met een overnachting op een camping. Het kan zijn dat je met een auto met caravan of een camper naar een locatie rijdt en vanuit daar gaat fietsen, maar het kan ook zo zijn dat je fietsend naar de camping gaat. Zorg ervoor dat je iets meeneemt waarin je kunt overnachten. Dit kan bijvoorbeeld een tent zijn, maar ook een vouwwagen of een fietscaravan. De laatste opties zijn natuurlijk wel iets zwaarder om mee te fietsen, maar wel vaak wat comfortabeler dan een tentje.

Natuurkampeerterrein: omringd door natuur

Overnacht ongestoord in de natuur. Natuurkampeerterreinen zijn er op verschillende plekken, zoals in het bos, aan zee, op een landgoed, in een boomgaard, aan de rivier of op het terrein van een fort. Anders dan bij een camping ben je op jezelf aangewezen. Er is vaak geen toiletgebouw om te douchen of andere faciliteiten zoals een restaurant of snackbar. Maar in ruil daarvoor kom je wel dicht tot de natuur, wat natuurlijk voor een unieke ervaring zorgt. Ook hier kun je terecht met een tent, een vouwwagen of fietscaravan.

Hostel: iets meer comfort voor weinig geld

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een overnachting, maar toch iets meer luxe van een normaal bed en douche ervaren? Kies dan voor een hostel. Door heel Europa zijn verschillende hostels te vinden in diverse prijsklassen. Let er wel op dat de kamers in hostels verschillen. Het kan zijn dat je een priv├ękamer hebt met een gedeelde badkamer, maar het kan ook zijn dat je jouw kamer met 5 anderen moet delen. Kijk dus altijd goed wat voor soort kamer je boekt en waar jij je comfortabel bij voelt.

Hotel en B&B: rust uit in luxe

Jezelf onderdompelen in luxe? Ook dat is mogelijk! Boek dan een overnachting bij een hotel of B&B. Na je fietstocht kun je jezelf terugtrekken in je eigen kamer met bed en diverse sanitaire voorzieningen. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Vaak kun je ook nog een ontbijt en diner bij boeken, maar het is natuurlijk ook leuk om omliggende restaurants in dorpjes en steden uit te proberen.

fietsvakantie hotel
fietsvakantie hostel
fietsvakantie kamperen