De 5 mooiste fietsroutes van Nederland!

De 5 mooiste fietsroutes van Nederland!
Fietsen is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners. We fietsen naar ons werk, naar school, naar de supermarkt en naar de winkelcentra. Maar wat is er nou meer ontspannen dan een mooie fietstocht maken door historische steden en prachtige natuurgebieden? Wij lichten alvast de 5 mooiste fietsroutes van Nederland voor je uit. Welke route fiets jij als eerste?

De Wetterroute – Friesland – 45 kilometer

Fiets langs de Friese wateren tijdens de Wetterroute van ruim 45 kilometer lang. Tijdens deze route fiets je langs diverse meren, waterwegen en landschappen. Tijdens de route zijn er verschillende punten waar je gebouwen en steden kunt bekijken. Je komt bijvoorbeeld het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld tegen, genaamd het Woudagemaal. Deze is werkzaam sinds 1920! Onderweg fiets je langs het Elfstedenstadje Sloten, Joure, het havenstadje Lemmer en diverse molens, musea en restaurants. Een veelzijdige route dus!

De Ronde Venenroute – Utrecht & Noord-Holland – 41 kilometer

Maak kennis met het veenweidegebied rondom Mijdrecht en ontdek de overblijfselen van de waterrijke geschiedenis van de streek. Nederland bestond ooit voor het grootste deel uit hoogveen. Dit is door turfwinning bijna volledig afgegraven. Tijdens je fietstocht door de Ronde Venenroute zie je de 3 fases van vervening. Ook het omliggende natuurgebied is prachtig. Vanaf midden juli tot oktober is er een puzzelfietsroute beschikbaar. Kom hierdoor nóg meer te weten over de omgeving!

De Geheimen van Sallandroute – Overijssel – 101,9 kilometer

Salland, een landstreek in de provincie Overijssel waar ontzettend veel moois te zien is met als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug. De fietsroute Geheimen van Salland gaat door de Sallandse Heuvelrug, maar laat je daarnaast nog veel meer hoogtepunten zien. Fiets over het romantische landgoed Colckhof, kijk je ogen uit bij kasteel Eerde en geniet van het uitzicht bij Hoge Broek. Volg rivier de Regge die al slingerend door het bos heen stroomt. Ontrafel alle geheimen die Salland voor je verborgen houdt!

De Nieuwe Waterlinieroute – Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant – 242 kilometer

Voor de echte fietsliefhebbers is er de Nieuwe Waterlinieroute: een route van maar liefst 242 kilometer lang! Wanneer je wilt terugfietsen naar het startpunt, is de route zelfs 373 kilometer lang. De Nieuwe Waterlinieroute brengt u langs verschillende adembenemende forten, sluizen, bunkers en dijken. De Nieuwe Hollandse Waterlinie beschermde het westen van Nederland van 1815 tot 1940. Tijdens deze route fietst u bijvoorbeeld langs Fort bij Vechten, Fort Vuren, Fort Bakkerskil en Fort Uitermeer. Bent u klaar om terug in de tijd te gaan?

Dwars door de Strabrechtse Heideroute – Noord-Brabant – 32,4 kilometer

Fiets over de Strabrechtse Heide, het grootste aaneengesloten heidegebied van Brabant! Ontdek de pracht van de uitgestrekte heidevelden die vol staan met bloemen en een thuis bieden aan verschillende soorten dieren en insecten. Tijdens de route passeer je Kasteel Heezen, een schitterend rijksmonument. Het kasteel heeft een gracht en is door de jaren heen nog helemaal intact gebleven. Fiets door gezellige dorpjes als Heeze, Sterksel en Someren. Ook kan het zo zijn dat je een kudde schapen tegenkomt die aan het grazen zijn op de heide. Voor een natuurrijke route is de Strabrechtse Heideroute een aanrader!